O lo'o sau le fa'asologa e leai se Mercury.

O le Feagaiga a Minamata i Mercury, na sainia i Kumamoto e le sui o le malo o le Malo o Saina i le aso 10 Oketopa, 2013. E tusa ai ma le Feagaiga a Minamata, talu mai le 2020, ua faasaina e vaega fai konekarate le gaosiga ma le faaulufale mai ma le auina atu i fafo o oloa o loo i ai le mercury. .

O le Mercury o se elemene masani e maua i le ea, vai, ma le palapala, ae o lona tufatufa atu i le natura e matua laʻititi lava ma e manatu o se uʻamea seasea.

I le taimi lava e tasi, o le mercury o se elemene e le taua tele, o loʻo i ai i le tele o ala o le siosiomaga ma filifili meaʻai (aemaise lava iʻa), ma o ona uiga e salalau i le lalolagi atoa.

O le Mercury e mafai ona fa'aputuina i meaola ma e faigofie ona mitiia e le pa'u, le manava ma le vaega o mea'ai.

O le fa'ama'i Minamata ose ituaiga oona o le mekuri.O le Mercury e faʻaumatia le fatugalemu o le tino ma e iai sona aafiaga leaga i le gutu, mucous membranes ma nifo.

O le fa'aumiumi o le fa'aogaina o si'osi'omaga maualuga o le mercury e mafai ona fa'aleagaina ai le fai'ai ma oti ai.

E ui lava i le maualuga o le vevela o le mercury, o le ausa o le mercury ua tumu i le vevela o le potu ua oʻo i le tele o taimi i le fua oona.

O le fa'ama'i Minamata o se ituaiga o fa'ama'i fa'ama'i fa'ama'i, fa'aigoa i le nu'u fagota na maua muamua i le 1950s latalata i le Faga o Minamata i Kumamoto Prefecture, Iapani.

E tusa ai ma aiaiga o le Feagaiga a Minamata, o le a faasā e le Malo le gaosiga, faaulufale mai ma le auina atu i fafo o oloa ua faaopoopo i ai le mercury i le 2020, mo se faataitaiga, o nisi maa, nisi o moli felanulanuai, ma nisi o sapalai faafomai ua faaopoopo i ai le mercury e pei o thermometers ma sphygmomanometers. .

Na malilie le Malo o Konekarate i le Feagaiga o Minamata e faapea o le a fausia e atunuu taitasi se fuafuaga faaleatunuu ina ia faaitiitia ma faasolosolo ona aveese le mercury i totonu o le tolu tausaga mai le aso na amata faamamaluina ai le feagaiga.

O se vai vevela tioata, o lona igoa fa'asaienisi o le fa'ameamea ta'ito'a tafatolu, o se paipa tioata pupuu i le tino atoa, e ma'ale'ale.O le toto i totonu o le tino atoa o se elemene mamafa ua taʻua o le "mercury".

A maeʻa le matai "toso ua", "bubble", "faʻaʻiʻu", "faamaufaʻailoga paʻu", "faʻafefiloi mercury", "ulu faʻamaufaʻailoga", "faʻamaumau", "semicolon", "lomitusi lolomi", "suʻega" " , “Packaging” 25 faiga na faia ma le faaeteete, na fanau mai i le lalolagi.E mafai ona faamatalaina o le "afe o taumafaiga".

O le mea faʻapitoa o le va o le faʻalava tioata capillary ma le tioata tioata i le ogatotonu, o loʻo i ai se nofoaga e sili ona laʻititi, e taʻua o le "faʻaitiitia", ma e le faigofie ona pasi le mercury.O le a le pa'u ifo le mercury pe a alu ese le vevela mai le tino o le tagata ina ia mautinoa le sa'o o fua.A'o le'i fa'aogaina, e masani ona togi e tagata le mercury i lalo ole fua ole fua.

O le a taofia e Saina le gaosia o fuamoa vevela i le 2020.

Ina ia faʻamautinoa le saʻo, matou te faʻaogaina mea faʻapipiʻi nai lo le mercury.E mafai ona e mauaina oloa e leai se mercury i luga o la matou upega tafaʻilagi.


Taimi meli: Iuni-03-2020
WhatsApp Online Chat!
whatsapp