Fa'amama toto

O le hemodialysis ose tasi lea o togafitiga e sui ai fatuga'o mo tagata mama'i e faaletonu fatuga'o ma'i.E tafe mai le toto mai le tino agai i fafo o le tino ma ui atu i se dialyzer o lo'o faia i alava ga'o le mafaitaulia.O le toto ma le vaifofo eletise (dialysis fluid) faʻatasi ai ma faʻalavelave tutusa o le tino o loʻo i totonu ma fafo o alava gaogao e ala i le faʻasalalau, ultrafiltration, ma le adsorption.E fesuiai mea ma le mataupu faavae o le convection, aveesea metabolic otaota i le tino, faatumauina electrolyte ma acid-base paleni;i le taimi lava e tasi, aveese le tele o vai i totonu o le tino, ma o le faagasologa atoa o le toe faʻafoʻiina o le toto mama e taʻua o le hemodialysis.

mataupu faavae

1. felauaiga soli
(1) Faʻasalalau: O le auala autu o le aveeseina o solute ile HD.O le solute o loʻo feaveaʻi mai le pito maualuga i le itu maualalo e faʻatatau i le faʻaogaina o le gradient.O lenei fa'alavelave e ta'ua o le ta'ape.Ole malosi ole fe'avea'i ole solute e sau mai le fe'avea'i o mole mole solute po'o vaega ia lava (Brownian motion).
(2) Convection: O le gaioiga o solutes i totonu o le membrane semipermeable faatasi ai ma le solvent e taʻua o le convection.E le afaina i le mamafa o le molecular solute ma le eseesega o le faasolosolo malie, o le malosiaga i luga o le membrane o le eseesega o le mamafa o le hydrostatic i itu uma e lua o le membrane, o le solute traction lea e taʻua.
(3) Adsorption: E ala i le fegalegaleai o tau lelei ma le leaga po o van der Waals malosi ma vaega hydrophilic i luga o le mata o le dialysis membrane e filifili adsorb nisi polotini, oona ma fualaau faasaina (e pei o le β2-microglobulin, faaopoopo, inflammatory mediators. , Endotoxin, ma isi).O le pito i luga o pa'u fa'amama toto uma e le lelei ona molia, ma o le aofa'i o le tau leaga i luga o le membrane e fuafua ai le aofa'i o polotini adsorbed ma tau eseese.I le faagasologa o le hemodialysis, o nisi o polotini maualuga maualuga, mea oona ma fualaau faasaina i totonu o le toto ua filifilia i luga o le mata o le dialysis membrane, ina ia aveese nei mea pathogenic, ina ia ausia le faamoemoega o togafitiga.
2. Lisi vai
(1) Ultrafiltration faʻamatalaga: O le gaioiga o le vai e ala i se paʻu semi-permeable i lalo o le gaioiga o le faʻaogaina o le mamafa o le hydrostatic poʻo se faʻasolosolo o le osmotic e taʻua o le ultrafiltration.I le taimi o le fa'amama toto, o le ultrafiltration e fa'atatau i le fealua'i o le vai mai le itu toto i le itu o le dialysate;i se isi itu, afai o le vai e alu mai le itu dialysate i le itu toto, ua taʻua o le reverse ultrafiltration.
(2) Fa'afitauli e a'afia ai le ultrafiltration: ①fa'amama le fa'amama o le mamafa o le vai;②osmotic mamafa fa'alili;③transmembrane mamafa;④ultrafiltration coefficient.

Fa'ailoga

1. Manu'a fatuga'o tuga.
2. Fa'aletonu le fatu e mafua mai i le mamafa tele po'o le toto maualuga e faigata ona pulea i fualaau.
3. Tuga metabolic acidosis ma hyperkalemia e faigata ona faasaʻo.
4. Hypercalcemia, hypocalcemia ma hyperphosphatemia.
5. Fa'aletonu fatuga'o tumau ma le anemia e faigata ona fa'asa'o.
6. Uremic neuropathy ma encephalopathy.
7. Uremia pleurisy po'o pericarditis.
8. Fa'aletonu fatuga'o tu'ufa'atasi fa'atasi ma le le lava o taumafa.
9. Fa'aletonu okeni e le mafaamatalaina po'o le pa'u i tulaga lautele.
10. Oona po o mea oona.

Contraindications

1. Fa'amama toto po'o le fa'atuputeleina o le mamafa.
2. Te'i matuia e faigata ona faasa'o i fualaau faasaina.
3. Tuga cardiomyopathy fa'atasi ma le fa'aletonu o le fatu.
4. Fa'atasi ma fa'afitauli o le mafaufau e le mafai ona galulue fa'atasi ma togafitiga o le hemodialysis.

Mea faigaluega fa'amama toto

O meafaigaluega o le hemodialysis e aofia ai masini hemodialysis, vai togafitiga ma le dialyzer, lea e faʻapipiʻi ai le hemodialysis system.
1. Masini hemodialysis
o se tasi lea o meafaigaluega fa'afoma'i sili ona fa'aaogaina i le fa'amamaina o le toto.O se mea fa'apitoa mechatronics meafaigaluega, e aofia ai le dialysate sapalai masini mata'ituina ma extracorporeal ta'amilosaga masini mata'ituina.
2. Faiga fa'amama vai
Talu ai e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le toto o le tagata maʻi i le faʻamaʻi toto (120L) e ala i le membrane dialysis, ma o vai paipa i le taulaga o loʻo i ai elemene eseese, aemaise lava metala mamafa, faʻapea foʻi ma nisi vailaʻau, endotoxins ma siama, faʻafesoʻotaʻi ma le toto. o le a mafua ai nei O le mea e ulu atu i le tino.O le mea lea, e mana'omia ona fa'amama le vai paipa, aveese le u'amea, fa'amalulu, kaponi fa'agaoioi, ma fa'asolo le osmosis fa'asolosolo fa'asolosolo.E na'o le vai fa'aliliuina osmosis e mafai ona fa'aaogaina e fai ma vai fa'afefete mo le dialysate fa'atumauina, ma o le masini mo se fa'asologa o togafitiga o le vai paipa o le faiga o vai.
3. Fa'amama toto
e ta'ua fo'i o le "ga'o fatuga'o".O lo'o faia i alava ga'o e fai i mea fa'a kemikolo, ma o alava ga'o ta'itasi e tufatufa atu i pu laiti e tele.I le taimi o le fa'amama toto, e tafe atu le toto i totonu o le alava ga'o ma o le dialysate e tafe i tua i le alava o'o.O le solute ma le vai o nisi molelaiti laiti i totonu o le sua o le hemodialysis e fesuia'i i pu laiti i luga o le alava ga'o.O le taunuuga mulimuli o le fesuiaiga o le toto i totonu o le toto.Uremia toxins, nisi electrolytes, ma le tele o vai e aveese i le dialysate, ma nisi bicarbonate ma electrolytes i le dialysate e ulu atu i le toto.Ina ia ausia le faʻamoemoega o le aveeseina o toxins, vai, tausia le paleni o le acid-base ma le mautu o le siosiomaga i totonu.O le aofaʻi atoa o le filo gaʻo atoa, o le fefaʻatauaʻiga, e fuafua ai le gafatia o le molelaiti laiti, ma o le tele o le pore membrane e fuafua ai le gafatia o le feololo ma mole tetele.
4. Fa'amama toto
O le dialysate e maua e ala i le faʻafefeteina o le dialysis concentrate o loʻo i ai electrolytes ma faʻavae ma fesuiaʻi vai osmosis i le faʻatusatusaga, ma iu ai ina fausia se vaifofo latalata i le toto electrolyte concentration e faatumauina tulaga masani electrolyte, aʻo tuʻuina atu faʻavae i le tino e ala i se faʻavae maualuga maualuga, I. faasa'o le acidosis i le ma'i.O fa'avae dialysate e masani ona fa'aaogaina e masani lava o le bicarbonate, ae o lo'o iai fo'i sina vaega itiiti o le acetic acid.


Taimi fa'asalalau: Sep-13-2020
WhatsApp Online Chat!
whatsapp